Formularz rezerwacyjny

    * pole wymagane

    Do góry

    Menu

    Gwarantując profesjonalny serwis, pozwalamy sobie doliczyć 10 % do rachunku. We believe that our staff deserve a gratuity of 10 % which we will add to your bill.

    Przystawki

    Starters

    Śledź tradycyjny w oleju z cebulą i kwaśną śmietaną

    Traditional herring fish served in oil with onion and blackcurrant mousse

    45zł
    Tradycyjny bigos staropolski podany w chlebie z pieca

    Bigos – traditional Polish hunter’s stew served in Polish bread

    49zł
    Klasyczny tatar wołowy z żółtkiem i marynatami z Podlasia

    Classic-style beef tartare served with yolk, pickled cucumber, onion and marinated mushrooms from Podlasie

    57zł
    Pikantne krewetki w sosie winno-maślanym z natką pietruszki

    Spicy prawns served in wine-butter sauce with parsley

    65zł
    Carpaccio z polędwicy wołowej podane ze świeżą rukolą, oliwą truflową i musem chrzanowym

    Beef Carpaccio served with fresh rucola with truffle oil and grated horseradish mousse

    69zł
    Deska swojskich serów z winogronami i orzechami włoskimi

    Platter of cheese with grapes and walnuts

    89zł
    Deska mięs pieczystych (schab, boczek, karkówka)

    Platter of roasted meats (pork loin, bacon,chuck steak)

    89zł
    Kawior czerwony / Kawior czarny podany z plackami ziemniaczanymi i śmietaną

    Red caviar / Black caviar served with potato pancakes and sour cream

    159zł/259zł

    Zupy

    Soups

    Staropolski żur na własnym zakwasie z borowikami, kiełbasą i jajkiem, podprawiony świeżo tartym chrzanem podany w chlebie

    Old polish sour rye soup based on home made sourdough, with boletus, sausage and egg with an addition of freshly grated horse- raddish served in bread

    39zł
    Tradycyjny polski chłodnik z jajkiem

    Traditional polish chilled beetroot soup with boiled egg

    35zł
    Szlachetny rosół z wielu mięs podany z makaronem

    Noble chicken broth with noodles

    29zł

    Sałaty

    Salads

    Sałata z kozim serem, figą, burakiem pieczonym i winegret (vege)

    Salad with goat cheese, fig, fried beetroot and vinaigrette

    55zł
    Sałata Cezar z grilowaną piersią kurczaka, sosem anchois podawana z grzankami i serem parmeńskim

    Caesar salad with grilled chicken and anchovy sauce served with croutons

    51zł
    Sałatka z serem feta z dojrzałym pomidorem, świeżym ogórkiem papryką i czerwoną cebulą(vege)

    Greek salad with feta cheese, tomato, cucumber, bell pepper and red onion

    49zł

    Pierogi

    Dumplings

    Ręcznie lepione pierogi z mięsem okraszone skwarkami

    Home-made dumplings with meat, sprinkled with pork scratchings

    39zł / (6szt.)
    Ręcznie lepione pierogi ze szpinakiem, serem feta i kremowym sosem (vege)

    Home-made dumplings with spinach and feta cheese (vege)

    39zł / (6szt.)
    Ręcznie lepione pierogi ruskie z zasmażaną cebulą (vege)

    Home-made dumplings with potato, cottage cheese and deglazed onion (vege)

    39zł / (6szt.)

    Makarony

    Pasta

    Tagliatelle z krewetkami, sosem winnym, pomidorkami cherry, świeżą natką pietruszki, czosnkiem oraz chilli

    Tagliatelle with prawns, wine souce, cherry tomatoes,parsley, garlic, chilli

    69zł
    Penne z kurczakiem, szpinakiem, śmietaną oraz natką pietruszki

    Penne with chicken, spinach, sour cream and parsley

    49zł
    Spaghetti Bolognese w sosie pomidorowym z mięsem mielonym i parmezanem

    Spaghetti Bolognese in tomato sauce with minced meat and parmesan cheese

    49zł

    Dania główne

    Main courses

    Kotlet schabowy smażony na smalcu z mangalicy

    Pork chop, traditionally fried in pork lard

    51zł
    Polędwiczka wieprzowa w sosie z polskich leśnych grzybów

    Pork tenderlion with polish forest mushrooms souce

    51zł
    Golonka z kością tradycyjnie pieczona w piwie, podana z chrzanem i musztardą

    Pork knuckle with a bone traditionally baked in beer served with horseradish and mustard

    63zł
    Smażony filet z Sandacza na palonym maśle podany z ryżem i chrupiącym warzywnym tagliatelle

    Fried Zander fillet on roasted butter served with rice and crispy vegetable tagliatelle

    89zł
    Legendarna kaczka a’la Barss z kluskami śląskimi, buraczkami zasmażanymi, karmelizowaną antonówką i leśną żurawiną (Specjał)

    Duck served on forest cranberry sauce with silesian potato dumplings, fried beetroots and caramelized apple (Delicacy)

    89zł
    Stek z Angusa 220g z sosem z zielonego pieprzu podany z frytkami i sałatami

    Angus steak 220g with green pepper sauce, fries and salads

    139zł
    Dodatki / Extras

    Ziemniaki z wody, Ziemniaki opiekane, Purée, Frytki, Kluski śląskie, Ryż, Kapusta zasmażana, Buraczki z patelni, Mizeria, ogórki kiszone / Boiled potatoes, fried potates, Potato purée, French fries, Silesian dumplings, Rice, Fried cabbage, Pan fried beetroot, Sliced cucumber in cream, pickled cucumber

    12zł

    Desery

    Desserts

    Domowa szarlotka na ciepło podana z lodami waniliowymi

    Traditional Polish apple pie served with vanilla ice cream

    33zł
    Aksamitny sernik z białą czekoladą na kruchym spodzie podawany z sosem z polskich malin

    Cheesecake a’la Barss with white chocolate and raspberry sauce

    33zł
    Lody waniliowe z sosem z polskich malin

    Vanilla ice cream with raspberry sauce

    29zł
    Krem brûlée

    Crème brûlée

    25zł