Gwarantując profesjonalny serwis, pozwalamy sobie doliczyć 10 % do rachunku. We believe that our staff deserve a gratuity of 10 % which we will add to your bill.
Menu
-
Strona główna
/
- Menu
Przystawki
Starters
Śledź tradycyjny z piklowaną cebulą podany na sałatce ziemniaczanej
Traditional herring fish with pickled onion served on potato salad
Tradycyjny bigos staropolski podany w chlebie z pieca
Bigos – traditional Polish hunter’s stew served in Polish bread
Klasyczny tatar wołowy z żółtkiem i marynatami z Podlasia
Classic-style beef tartare served with yolk, pickled cucumber, onion and marinated mushrooms from Podlasie
Krewetki w sosie winno-maślanym z czosnkiem, papryczką chilli, natką pietruszki i bagietką
Prawns served in wine-butter sauce with garlic, chili peppers, parsley and baguette
Carpaccio z polędwicy wołowej podane ze świeżą rukolą, kaparami, oliwą truflową i parmezanem
Beef Carpaccio served with fresh rucola, capers, truffle oil and parmesan
Deska serów z winogronami i orzechami włoskimi w karmelu
Platter of cheese with grapes and walnuts in caramel
Tradycyjne pieczone mięsa z domowym pasztetem
Platter of roasted meats and freshly baked pâté
Kawior czarny z jesiotra podany z plackami ziemniaczanymi, jajem na twardo i śmietaną
Sturgeon black caviar served with potato pancakes, hard boiled egg and sour cream
Zupy
Soups
Staropolski żur na własnym zakwasie z borowikami, kiełbasą i jajkiem podany w chlebie
Polish sour rye soup based on home-made sourdough, with boletus, sausage and egg served in bread
Flaki po staropolsku ze świeżym majerankiem
Polish tripe soup with fresh marjoram
Szlachetny rosół z wielu mięs podany z makaronem
Noble chicken broth with noodles
Sałaty
Salads
Sałata z krewetkami, awokado, świeżymi truskawkami i cytrusowym sosem vinegret
Salad with prawns, avocado, strawberries and citrus vinegrette
Sałata z kozim serem, marynowanym burakiem, pomarańczą i sosem balsamicznym
Salad with goat cheese, fried beetroot, orange and balsamic sauce
Sałata z grillowaną piersią kurczaka, pomidorkami cherry, i sosem anchois podawana z grzankami oraz serem Grana Padano
Salad with grilled chicken, cherry tomatoes and anchovy sauce served with croutons and Grana Padano cheese
Sałata Grecka z serem solankowym, pomidorem, ogórkiem, papryką, czarnymi oliwkami, czerwoną cebulą i sosem vinegret (vege)
Salad with brine cheese, tomato, cucumber, bell pepper, black olives, red onion and vinegrette
Pierogi
Dumplings
Ręcznie lepione pierogi z kaczką i świeżym majerankiem podane z zasmażaną cebulą
Home-made dumplings with duck and fresh marjoram served with deglazed onion
Ręcznie lepione pierogi z mięsem okraszone skwarkami
Home-made dumplings with meat, sprinkled with pork scratchings
Ręcznie lepione pierogi ze szpinakiem oraz serem i kremowym sosem (vege)
Home-made dumplings with spinach and cheese served with creamy cheese sauce (vege)
Ręcznie lepione pierogi ruskie z zasmażaną cebulą (vege)
Home-made dumplings with potato, cottage cheese and deglazed onion (vege)
Makarony
Pasta
Tagliatelle z krewetkami w sosie winno-maślanym, pomidorkami cherry, czosnkiem, papryczką chilli i świeżą natką pietruszki
Tagliatelle with prawns in wine butter sauce served with cherry tomatoes, garlic, chilli and fresh parsley
Penne z kurczakiem w sosie śmietanowo-serowym podawane ze świeżym szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem grana padano
Penne with chicken, spinach, sun-dried tomatoes and sour cream
Spaghetti Bolognese w sosie pomidorowym z mięsem mielonym i serem Grana Padano
Spaghetti Bolognese in tomato sauce with minced meat and Grana Padano cheese
Dania główne
Main courses
Kotlet schabowy smażony na smalcu z mangalicy
Pork chop, traditionally fried in pork lard
Polędwiczka wieprzowa w sosie z polskich leśnych grzybów
Pork tenderlion with polish forest mushrooms souce
Golonka z kością tradycyjnie pieczona w piwie i miodzie lipowym podana z chrzanem i musztardą
Pork knuckle with a bone, traditionally baked in beer and linden honey served with horseradish and mustard
Smażony filet z sandacza z młodymi ziemniakami, brokułem i sosem rakowym
Fried Zander fillet served with early potatoes, broccoli and crawfish sauce
Stek z łososia z czarną soczewicą i sałatką wiosenną w miodowym vinegrette
Salmon steak served with vegetables and black lentils
Konfitowane udo kacze podane z kluskami śląskimi, zasmażanymi buraczkami, karmelizowanym jabłkiem i sosem żurawinowym
Duck thigh served with silesian potato dumplings, fried beetroots, caramelized apple and forest cranberry sauce (house speciality)
Stek z polędwicy wołowej z sosem pieprzowym podany z frytkami i smażonymi boczniakami
Sirloin steak served with pepper sauce, steakhouse fries and fried oyster mushroom
Dodatki
Sides
Młode ziemniaki, ziemniaki opiekane, puree, frytki, kluski śląskie, kapusta zasmażana, buraczki z patelni, mizeria, ogórki kiszone, sałatka wiosenna
Boiled potatoes, fried potatoes, potato puree, French fries, silesian dumplings, fried cabbage, pan fried beetroot, sliced cucumber in cream, spring green salad
Placki ziemniaczane
Potato pancakes
Porcja frytek z ketchupem
French fires with ketchup
Sos śmietanowy z leśnymi grzybami
Creamy mushrooms sauce
Koszyk pieczywa
Bread
Desery
Desserts
Domowa szarlotka na ciepło podana z gałką lodów waniliowych
Traditional Polish apple pie served with vanilla ice cream
Aksamitny sernik z białą czekoladą na kruchym spodzie podany z sosem malinowym
Cheesecake a’la Barss with white chocolate and raspberry sauce
Lody waniliowe z sosem z polskich malin i owocami sezonowymi
Vanilla ice cream with raspberry sauce and fruits
Fondant czekoladowy z sosem waniliowym i pomarańczą
Chocolate fondant with vanilla sauce and orange
Wegański torcik orzechowy podany z musem wiśniowym
Vegan nut cake served with cherry sauce